Koninklijke Metaalunie: bedrijfsbezoek aan Itter BV in Hardenberg

Vrijdag 19 november 2021 is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren. Wij vragen deze dag extra aandacht voor het mbk-metaal en de energietransitie. Graag nodigen we u uit voor een bedrijfsbezoek aan Itter BV in Hardenberg op 19 november van 9.15 tot 13.00 uur.


Energietransitie in de praktijk
Aardgasvrij, energietransitie, CO2-heffing, energiebelasting, klimaatwet, Paris Proof… We horen hier veel over, maar wat is relevant voor u als ondernemer? Met deze bijeenkomst gooien we het over een andere boeg en houden we het thema dichtbij de praktijk; uw praktijk. Aan het eind van deze bijeenkomst kunt u zelf verder met de energietransitie, die:

  • nu goed is voor uw business / economisch interessant is;
  • inspeelt op toenemende vragen klanten / markt;
  • voorbereid is op toekomstige regelgeving.

 Programma

09.15 – 09.30 uur           Inloop

09.30 – 09.45 uur           Welkom door Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie geeft een compact overzicht van de belangen van het MKB metaal in de energietransitie en de lopende activiteiten hierbinnen.

09.45 – 10.00 uur           Energietransitie – helicopterview

Stichting Adviescentrum Metaal geeft een kort en praktijkgericht overzicht van de relevante ontwikkelingen. Hierbij wordt specifiek ingegaan op de thema’s aardgasvrij en elektrificatie.

10.00 – 10.30 uur           Energietransitie in de praktijk bij Itter

Henk Wiersma, Itter BV, geeft u inzicht in hun duurzaamheidsplannen: hoe zij zijn gestart met het onderzoeken van het zelf monitoren van alle  verbruiken in het nieuwe, energiezuinige pand om op basis van deze inzichten concreet aan de slag te gaan met maatregelen die economisch renderen en variëren: van optimalisaties van machinetijden, tot een klimaatbeheersingssysteem waarmee een klimaatneutraal pand gerealiseerd kan worden. Itter neemt u mee in de techniek en de impact van de duurzaamheidsmaatregelen/plannen binnen het bedrijf en daarbuiten.

10.30 – 10.45 uur           Korte pauze

10.45 – 11.15 uur           Energietransitie – wat heeft u nodig

In een interactieve sessie met de verantwoordelijke gedeputeerde Tijs de Bree gaat u met andere ondernemers en Itter in gesprek. Samen willen we scherp krijgen wat het mkb-metaal en u in het bijzonder nodig hebt om uw (concurrentie)positie binnen de transitie te handhaven.

11.15 – 11.30 uur           Energietransitie – mogelijk vervolg

Conclusies uit het gesprek met de gedeputeerde en concreet aanbod om u verder te helpen.

11.30 – 13.00 uur           Lunch en rondleiding

Bent u erbij op 19 november?
Voor deze bijeenkomst nodigen wij andere ondernemers en overheden uit. Zowel landelijk als regionaal en lokaal. Graag verwelkomen wij u op vrijdag 19 november 2021 bij Itter BV in Hardenberg tijdens de Dag van de Ondernemer! U kunt zich aanmelden via deze link en aanmeldknop.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie Dag van de Ondernemer

Deel deze pagina