MetaalUnie voor mkb-ondernemers een bijeenkomst die geheel in het teken staat van duurzaamheidsplannen

Op vrijdag 19 november, de ‘Dag van de Ondernemer’, organiseert de MetaalUnie voor mkb-ondernemers een bijeenkomst die geheel in het teken staat van duurzaamheidsplannen.

Tijdens de ‘Week van de ondernemer’, die begint op vrijdag 12 november bezoeken de Commissaris van de Koning Andries Heidema en de gedeputeerden van de provincie diverse Overijsselse bedrijven. Zij gaan met ondernemers in gesprek over het economisch herstel van hun bedrijven na de coronacrisis in 2020. Gedeputeerde Eddy van Hijum van Economie: ‘Er komt heel wat lef en doorzettingsvermogen bij kijken in zo’n moeilijke periode. Veel ondernemers is het gelukt om uiteindelijk sterker uit de crisis zijn gekomen. Het is goed om ook te beseffen dat het voor een flink aantal ondernemers nog steeds spannend is of zij overeind blijven in deze onzekere tijd.”

Startups

Juist dit jaar vestigen we de aandacht op innovatieve en creatieve starters. Daarom gaat de Week van de Ondernemer voortvarend van start op 12 november met de Startershub. Er zijn acht organisaties uit Overijssel, die zich bezighouden met het ondersteunen en begeleiden van startende ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf. Zij houden samen met een startup een elevatorpitch. Ook de Startversneller van OostNL is aanwezig. Zij helpen starters door middel van coaching en intervisiebijeenkomsten. Na afloop van de pitches gaat gedeputeerde Eddie van Hijum met de startups in gesprek over het ondernemerschap en wat daarbij komt kijken.

Energietransitie

De MetaalUnie vraagt op de ‘Dag van de Ondernemer’ op vrijdag 19 november extra aandacht voor het mbk-metaal en de energietransitie. De energietransitie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee waarbij het in de dagelijkse praktijk voor ondernemers gaat om zaken als de CO²-heffing, energiebelasting, aardgasvrij ondernemen en de nieuwe klimaatwet. In hoeverre verduurzamen ondernemers hun bedrijf en levert hen dit ook iets op?

Krachtige economie

De vele mkb-ondernemers, waaronder familiebedrijven, vormen de motor van de Overijsselse economie. Als provincie stimuleren en ondersteunen wij mkb-bedrijven om te blijven vernieuwen. Want met een krachtige economie zijn tijden met minder economische groei of een krimpende arbeidsmarkt makkelijker op te vangen. Daarvoor zijn bedrijven nodig die slim, schoon en ondernemend zijn.

Deel deze pagina