Vechtdal Innovatieve winnaars Vechtdal Ondernemersverkiezing op DvdO

De spanning was donderdagavond te snijden tijdens de slotavond van de Vechtdal Ondernemersverkiezing, waarmee de Vechtdalondernemers weer in de spotlights gezet werden. Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen kwamen alleen de genomineerden en de organiserende partijen bij elkaar voor de bekendmaking van de winnaars van de titel ‘Starter en Ondernemer van het Jaar 2021’.

De winnaars
Richard van Wijk en Merlijn Buit van Apps for Tableau zijn gekozen als ‘Starter van het jaar 2021’. Zij ontwikkelen en verkopen innovatieve applicaties voor Tableau; wereldwijd marktleider in datavisualisatie en -analyse. Over de hele wereld maken bedrijven gebruik van de unieke producten van Apps for Tableau. Naast Nederlandse klanten als LeasePlan en Scapino hebben ze ook internationale klanten als Siemens en Nintendo. Het gaat zo goed met Apps for Tableau dat voor 2023 de opening van een vestiging in New York op de planning staat.

Onno-Pieter Sonnega van PlastChem BV is gekozen als ‘Ondernemer van het jaar 2021’. De nieuwe, maar liefst 28 meter hoge fabriekshal van PlastChem, is de meest moderne PVC-fabriek van Europa. Daar produceren ze op een hele schone, veilige en energiezuinige manier PVC-compounds. Dat zijn kleine kunststof korrels, die door afnemers in Nederland en verder in Europa worden verwerkt tot bijvoorbeeld kabels, kozijnen, vloeren en grammofoonplaten.

Erkenning voor ondernemerschap
De Vechtdal Ondernemersverkiezing werd dit jaar weer georganiseerd als waardering voor ondernemers in het Vechtdal, want zij zijn de drijvende kracht van de lokale economie. De titel ‘Starter en Ondernemer van het jaar’ is een prachtige erkenning voor hun ondernemerschap, ambitie, innovatie en lef.

De Vechtdal Ondernemersverkiezing wordt georganiseerd door de gemeente Hardenberg, de gemeente Ommen, het Ondernemershuis voor het Vechtdal, het Startershuis DOEN! en Vechtdal Projecten.

Deel deze pagina