Waardering gemeente Lansingerland

Vrijdag 19 november is het in Nederland de Dag van de Ondernemer. Zo ook in Lansingerland.

Voor het gemeentebestuur dus alle reden om deze groep mensen eens extra in het zonnetje te zetten. Het zijn namelijk die ondernemers, MKB’ers, grote en kleinere bedrijven die een uiterst belangrijke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid, onze welvaart en welzijn. Zij maken mede Lansingerland tot wat het is: een gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Op deze dag bedanken we ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en vieren we het ondernemerschap. Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer.

Volgens wethouder Kathy Arends (economie) verdienen ondernemers dit jaar een extra pluim vanwege de enorme belasting die de corona-epidemie met zich meebracht. “Iedereen heeft op de één of de andere manier te maken gehad met alle beperkingen door Covid-19. Het is bewonderenswaardig dat mensen zich staande houden en hun creativiteit en positivisme weten te behouden.

De gemeente Lansingerland heeft dit jaar speciale aandacht voor mensen die een vooraanstaande rol spelen in het ondersteunen van andere ondernemers. Parkmanagers van bedrijventerreinen en bestuurders van winkeliers- en ondernemersverenigingen en bedrijfsparken zijn volgens wethouder Arends de olie van de economische motor in Lansingerland. “Zij zijn de mensen die ervoor zorgen dat anderen hun werk goed kunnen doen en er wordt toegezien op de belangen van een hele beroepsgroep. Vaak werk dat niet wordt gezien maar o zo belangrijk is.”

Deel deze pagina