Waardering voor het MKB op Dag van de Ondernemer Friesland

ORANJEWOUD – Ondernemers verdienen een dag waarop zij worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. 

Daarom heeft MKB Nederland de derde vrijdag van november uitgeroepen tot de ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar viert MKB Noord deze dag die valt op vrijdag 19 november door diverse ondernemers in het Noorden te verrassen met een bezoek. Ook vertegenwoordigers vanuit de overheid en brancheorganisaties gaan mee met deze bezoeken.

In Friesland brengen Tina Lageweg, bestuurslid Friesland bij VNO-NCW MKB Noord en Marianne Waanders, manager MKB Noord een bezoek aan Wytze Anema van Wifo Anema in Ferwert. Hier werkt men al 60 jaar met passie aan innovatieve oplossingen om de dagelijkse werkzaamheden van de agrariër te ontzorgen. Ook bij Hellema-Hallum, de ‘koekjesfabriek’, is innovatie de rode draad in de geschiedenis van maar liefst 160 jaar! Duurzaamheid is een belangrijk thema in dit mooie familiebedrijf . Van Hallum rijden we naar de Nieuwestad in Leeuwarden, naar Intersport Luxen, een begrip in de wijde omgeving. Ook Gerrit Jan en Babette Faber blijven vernieuwen: “Onze nieuwe winkel wordt in Maart 2022 wereldwijd de eerste Concept Store, waar functionele sporten, outdoor en wintersport gecombineerd worden.”

Dezelfde dag brengen Robert-Jan Hageman, regiomanager Friesland bij VNO-NCW MKB Noord en VNO-NCW Noord voorzitter Sieger Dijkstra een bezoek aan bedrijven die veel last hebben gehad met de Covid-maatregelen. “We willen juist deze bedrijven extra in het zonnetje zetten, want zij kunnen alle steun gebruiken”, vertelt Dijkstra. Golden Tulip Hotel Tjaarda in Oranjewoud is één van de bedrijven die de Covid-maatregelen heel hard heeft gevoeld en met creatieve oplossingen en arrangementen kwam. Jongsma Engineering uit Oosterwolde is een bedrijf dat zich bezighoudt met oplossingen in de zuiveltechniek en zich door een moeilijke periode heen heeft weten te slaan. Bakkerij Nijstad te Oosterwolde is een echt MKB-bedrijf dat ons dagelijks voorziet van banket en brood.

Deel deze pagina